Dunaferr – Liberty

2020.03.30. 08:00

Dunaferr: fizetett távollét a cégnél

Ahogy korábban megírtuk, a Dunaferrnél az adminisztratív területeken, ahol erre lehetőség nyílt, bevezették az otthoni munkavégzést.

Várkonyi Zsolt

Ebben az esetben a heti munkaidőt három napra csökkentették, a fennmaradó két napban pedig a szabadnapok felhasználását kérte a munkáltató képviselője. Az otthoni munkavégzés elrendeléséről az adott terület vezetője dönt, de minden dolgozó maga határozhatja meg, hogy a 3×8 órás munkahetet milyen ütemezésben dolgozza le. A vállalat munkavállalóinak hetven százaléka azonban közvetlenül a termelésben dolgozik, ott fel sem merült ez.

Csütörtökön, március 26-án ezen túlmenően – a kollektív szerződés módosításában foglaltak szerint – az érdekképviseletek, a Dunaferr Vasas és az Ifi megegyeztek a munkáltatóval arról, hogy lehetőség nyílik a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt rendkívüli fizetett távollét igénybevételére a vállalatnál a szabadságos bér- és a pulykapénz időarányos részének terhére. A munkavállalók azonban abban az esetben élhetnek ezzel a lehetőséggel, amennyiben már igénybe vették a nekik 2020. évben járó éves fizetett szabadságukból az időarányos részt.

A teljes megállapodásról a www.dunaferrvasas.hu honlapon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!