Korszerűsítették a településen a polgármesteri hivatal épületét

2020.03.03. 15:00

Daruszentmiklósi fejlesztések

A másfél­ ezer lakosú település vezetői sokat tesznek azért, hogy élhető, szerethető közegben éljék mindennapjaikat a daruszentmiklósiak. Az önkormányzat apparátusa sikerrel indul az európai uniós pályázatokon.

duol.hu

Az elmúlt években az inkubátorház fejlesztését valósították meg jelentős pályázati segítséggel. Ezt a tervüket csaknem 70 millió forintból (százszázalékos pályázati forrásból) tudták megvalósítani. Az inkubátorház azóta is sikerrel működik, eleget téve a létrehozását kikényszerítő szándékoknak.

E pályázatot követően az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére pályáztak, és ez a projektjük is sikerrel vette a minősítőkön az akadályokat. A polgármesteri hivatal a folyamatos korszerűsítés keretében újult meg.

A beruházás célja Daruszentmiklós településen a polgármesteri hivatal épületének komplex energetikai fejlesztése, amelynek keretében az épület utólagos hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése, a nyílászárók korszerűsítése, a fűtési, illetve hűtési rendszerek korszerűsítése, valamint napelemes rendszer kiépítése valósult meg.

Szép, s korszerű körülmények között dolgozhatnak a polgármesteri hivatalban Fotó: daruszentmiklos.hu

A projekttel a Széchenyi 2020 program keretében a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 3.2.1-15 számú pályázatán indultak, és nyertek, így az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése pályázat keretében valósult meg 34,94 millió forint összegű – vissza nem térítendő – európai uniós támogatás segítségével a polgármesteri hivatal korszerűsítése.

A hivatal dolgozói – a korszerűsítés munkálatainak viszontagságai után – immár a megszépült és a legkorszerűbb igényeket kielégítő épületben tevékenykedhetnek, s fogadhatják a település lakóit, akik ügyes-bajos dolgaikkal az ott dolgozó ügyintézőkhöz fordulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!