örültek a találkozásnak

2020.08.25. 09:00

Dalos kéknefelejcsek

Nagyon hosszúnak tűnt a járványügyi helyzet kezdetétől eltelt idő a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Dalkör tagjai számára, ugyanis hónapokig nem találkoztak egymással, és nem tudtak a számukra kedves időtöltéssel foglalkozni, a magyar népdalok éneklésével.

Molnár Emese

Fotó: LI

Viszont a pandémiás helyzet enyhülésével immáron másodjára találkoztak a Magyar úti klubházban, némi otthonról hozott finomsággal és frissítővel ültek egymás mellett az asztalnál, és vígan dalolásztak. A csapat vezetője és egyben alapítója Szabó Terézia. Szívesen idézte fel a 2007-es esztendő történéseit a jelenlévőkkel, amely több szempontból is mérföldkő volt. A többi között ebben az évben szerveztek ünnepséget az ezeréves Pentele évfordulója alkalmából. Akkor fellépett a Búzavirág dalkör, és a műsoruk hatására ők is kedvet kaptak ahhoz, hogy egy énekes csapatot alapítsanak. Terike néni saját bevallása szerint nagyon makacs, amit egyszer a fejébe vesz, amit eltervez, azt véghez is viszi, és így volt ez a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Dalkör kapcsán is. Egy papírt adtak körbe, erre iratkozhatott fel mindenki, aki szeretett volna csatlakozni. Idővel cserélődött a tagság, egyedül Terike néni az, aki a csapat fennállása óta itt van. Mint mondta, bár volt olyan időszak, amikor felmerült, hogy abbahagyják, végül úgy határozott, amíg ő él, ez az énekkar igenis működni fog.

Sebestyén Veronika, Szabó Teréz, Erdélyi József, Micsey Lászlóné, Tóth Lajosné és Bölcsföldi Ferenc énekelt nekünk Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Rengeteg helyen voltak fellépni, részt vettek megyei és országos versenyeken, találkozókon, ahol igen szép eredményt értek el, bronz, ezüst és arany minősítéseket kaptak. Együtt és szólóban is énekelnek.

Lelkesen énekeltek nekünk, és sorolták, mennyi fellépésük maradt el

Sokáig csak maguk voltak, aztán énektanár is segített nekik, jelenleg dr. Horváthné Lázár Gabriella készíti fel őket a versenyekre. Időközben zenésze is lett a csapatnak, Bölcsföldi Ferenc személyében. Jelenleg nyolc fő alkotja az énekes csapatot, Szabó Terézia, Tóth Lajosné, Micsey Lászlóné, Sebestyén Veronika, Hartné Török Mária, Fáncsikné Hamar Éva, Faragó Zsuzsanna és Erdélyi József. Természetesen örömmel fogadják a csapatba mindazokat, akik szívesen énekelnének.

Amikor meglátogattuk őket, lelkesen énekeltek nekünk, és elmesélték azt is, hogy mennyi program, fellépés szerepelt még év elején a terveik között, ám a vírushelyzet miatt ezek elmaradtak. Most viszont gőzerővel készülnek egy fellépésre: Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ vezetője ismét meghívta őket a III. Népdalkörök Találkozójára, amely szeptember 5-én lesz az MMK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!