Tizenkilenc rácalmási lakó nevezett be az online süteménysütő versenyre

2020.05.22. 13:00

Az almás krémes kapta a legtöbb szavazatot

Az Almavirág fesztivál a legjelentősebb tavaszi közösségi program a kisvárosban a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében. Idén azonban a koronavírus-járvány közbeszólt, nem tarthatták meg a múlt szombatra tervezett rendezvényt.

Körmendi Erzsébet

A városvédők azonban úgy gondolták, hogy a hagyományok ápolása nagyon fontos, jó lenne, legalább gondolatban kicsit együtt lenni. Majerné Perusza Andrea volt a felelőse az elmúlt évben is a fesztivál részeként meghirdetett almás sütemények versenyének. Andrea ötlete volt, hogy ezt hirdessék meg – mint arról hírt adtunk múlt héten –, mégpedig online.

Nagy Viktória lett az első

A beküldési határidő május 14. csütörtök éjfél volt, és a fesztivál közösségi oldalának tanúsága szerint 19-en sütöttek otthon almás süteményt, készítettek fotómontázst az elkészült süteménnyel és küldték el azt Andreának, aki a fotókat közzétette május 15-én pénteken az Almavirág Facebook oldalán, ahol a kapott lájkok döntötték el a díjazottak sorrendjét. „Ezen a mi kis online játékunkon, inkább a kinézet, a tálalás, a fotóbeállítás és a népszerűség játszott fontosabb szerepet, máskor a hozzáértő zsűri, kóstolás után döntötte el, melyik a legfinomabb almás desszert”, írta Andrea az eredményhirdetéskor. A legtöbb szavazatot (278 lájkot) Nagy Viktória almás krémese kapta. Második lett Nagy Iméné Enikő a habos almás süteményével, harmadik pedig Bánhegysiné Simon Mária a kakukkfüves almatortájával. Különdíjban részesültek: Hanzliné Éva, Szabó Ildikó, Pap Félix Ferenc, Igmándiné Valastyán Tünde, Pintér Dóra, Bogár-Gubicza Dorina, Fentős Tímea. (Fotók: Facebook.)

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!