A női segíteni akarás diada Kulcson

2020.02.04. 17:00

Asszonyok, nők segítségének diadala

Napjainkban egymást érik a jótékony akciók, nemesebbnél nemesebb célokat maguk elé tűzve. Vajon min múlik egy jószándékú kezdeményezés sikere?

Török Tímea

Az elmúlt időben olyan jótékonysági kampányok bonyolódnak dicsőséges eredménnyel, ahol kifejezetten egy célcsoportra össz­pontosítanak a szervezők. Így a megszólított támogatók, leendő jótevők könnyen tudnak azonosulni, tisztábban láthatják kisebb rászoruló csoportok problémáit, akként, mint ahogy a gazdaságban is sikeresebb a pozicionálást követő profitorientált döntés is.

A Kulcson elhelyezett Enni adok doboz sikere adta az ötletet egy speciálisan nőknek célzott akcióhoz. Az alapgondolat abból indult ki, hogy a nehéz anyagi körülmények között élő nők természetesen rászorult helyzetükben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a nekik szánt csomagok nagyon sokat tudnak segíteni.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is csatlakozott a kezdeményezéshez Fotó: amatőr

– A várakozáson felül nagy sikerrel zajlott le a Kulcsi nők a nőkért adománygyűjtő akció, még az idősek otthonában élő hölgyeknek is juttatni tudtunk az adományokból – mondta el lapunknak Pádár Edit és Márkovicsné Gizus szervező, akik nagy lelkesedéssel maguk válogatták ki az adományokat, és állították össze a csomagokat a faluházba érkezett piperetermékek közül.

A várakozáson felül nagy sikerrel zárult az akció a településen

Pedig „csak” nőket invitáltak csatlakozásra egy kulcsi közösségi médiaposztban. Az javasolták, hogy a csomagokba kerüljön szappan, tusfürdő, sampon, dezodor, intim törlőkendő, papír zsebkendő, akár körömlakk, rúzs – amire egy nőnek szüksége lehet. Mint írták, az a céljuk, hogy rászoruló nőknek nyújtsanak segítséget. Azt kérték, hogy alapvető higiénés csomagot készítsen minden adományozni szándékozó, amit majd a kampány után, a nehéz körülmények között élő kulcsi nőknek ajánlanak fel. A támogató csomagokat a faluházban rakhatta le minden szép lelkű felajánló. Így lett egy posztból sikertörténet, mert a sok, neve elhallgatását kérő civil patrónus mellett két jelentősebb, kulcsi kötődés nélküli nagyobb jótevő csapat is a kezdeményezés mellé állt: az acélmű női munkavállalóinak csoportja és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

– A szervezőket a kulcsi Enni adok ételadományozó doboz kezdeményezése révén már jól ismertem. A célzottan hölgyeknek szóló jótékonysági akció mellett egy női csapat nem mehet el szó nélkül, igazi összetartó kollektívaként, egy emberként csatlakoztunk a kezdeményezéshez – mondta el a témával kapcsolatban Mátéfi Eszter, a kézilabda akadémia szakmai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!