dominó-elv alapján dőlnek be

2020.04.10. 16:00

Alig találni működő virágboltot

Az új koronavírus nemcsak a szó szoros értelmében követel emberi életeket, nagyon sok család, illetve vállalkozás életét is képes fenekestül felfordítani.

Török Tímea

Kaposvár, 2020. március 28. A koronavírus-járvány miatt maszkot viselő virágárus a kaposvári piacon 2020. március 28-án. Ezen a napon a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Gyakorlatilag a dominó elv alapján dőlnek be az egymásra gyakorolt hatásuk miatt a vállalkozások. Így van ez a virágboltosok esetében, ezt erősítette meg a Rác­almási Virágsarok tulajdonosa, Tóth Gábor is.

– A jelent nagyon sötéten látjuk. Mi két hete döntöttünk a bezárás mellett, ahogy nagyon sok más virágbolt is, mivel a forgalom drasztikusan visszaesett. Az esküvők, temetések és egyéb rendezvények, mint például a ballagások szűk körű lebonyolítása nagymértékben közrejátszott a jelenlegi helyzetben. Nagyon sok árut kellett kidobnunk, és két dolgozó járulékait most is fizetnünk kell a bérleti díj mellett. A termelőknél még nagyobb a baj, hiszen a virágtermesztést ütemezik. Most pedig a ballagásra szinte nulla forgalom prognosztizálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!