Közösségépítő összejövetelek

2019.03.18. 09:00

Adventisták: Reménypont nyílik az egykori Bánki épületében

Reménypontot nyitott a Hetednapi Adventista Egyház dunaújvárosi gyülekezete a Bánki szakközépiskola volt, Weiner körúti épületében.

Pekarek János

A most közösségi klubházként működő egykori iskolában, amely a közelmúltig a járási hivatal egy részlegének adott otthont, március elsejétől egy földszinti termet bérel az önkormányzattól az egyház, amely eddig a Római körúti civil pontban rendezte találkozóit.

Az új helyen szombatonként rendezik istentiszteleti összejöveteleiket az egyház tagjai számára. Gyürüs István lelkész lapunknak elmondta, hogy a fennmaradó napokon szeretnének különböző, közösségteremtő célú rendezvényeket szervezni a teremben, mivel nem akarják, hogy hétközben üresen álljon a helyiség: elvégre a bérleti díj ugyanannyi, akár hesználják a helyet, akár nem...

Ezért például lesz itt a terveik szerint egyebek mellett olyan közhasznú rendezvény, mint a dohányzásról leszoktató tanfolyam, vagy a stressz­szeminárium, de rendeznek majd ételbemutatót, főzőkört. Segítenek általános és középiskolások korrepetálásában magyar nyelvből, matematikából, fizikából. Terveznek nyugdíjas-, valamint bibliaolvasó klubot, lesz „Mondd el, meghallgatlak!” elnevezésű személyes, lelki beszélgetés, dalkör, kirándulóklub. Ide csoportosítják segélytevékenységüket is.

Április első vasárnapjától működik majd itt életmód-tanácsadó szolgálatuk. Március 21-én kezdődik a csütörtökönként jelentkező kreatív klubjuk az új helységben.

Népszerű bibliaismereti előadás-sorozatuk egyelőre marad a Munkásművelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!