tizengyedszerre

2019.11.25. 15:00

Adonyi mézes nap – zene, tánc, kóstolás és kézműveskedés

Immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg szombaton délután mézes napját az Adonyi Méhész Klub a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol a mézes falatok mellett számos kulturális program is várta a családokat.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Több mint egy évtizedes hagyomány a településen, hogy az Adonyi Méhész Klub szervésében vidám mézes napra várják a családokat így november végén, december elején.

Szombaton a Bálint Ágnes Művelődés Ház és Könyvtár adott otthont az immár tizenegyedik mézédes találkozónak.

Érdemes megemlíteni, hogy az idei eseményt is rendező méhész klub 2010 márciusában alakult, azzal a céllal, hogy segítse az adonyi kistérségben működő méhészeteket, a méhészkedéssel foglalkozó gazdákat, valamint hogy megismertesse a lakosságot a méz és a méhészeti termékek igazi értékével, valamint felhívja a figyelmet a méhek fontos szerepére a növényvilágban. Mindezt remekül szolgálta a szombat délután is, ahol igazán finom és tartalmas mézes ételek sokasága várta a kóstolókat, akik a helyi termelők kínálatából is válogathattak.

A Szent István iskola néptáncosainak bemutatója Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A mézes ételek, italok és különböző termékek mellett ezúttal is gazdag kulturális programcsomag szórakoztatta a közönséget.

Délután egy órától a Szent István Általános Iskola színjátszói és néptáncosai léptek fel, majd kézműves-foglalkozásokon szorgoskodhattak a résztvevők.

A gyermekeknek kiváló szórakozást jelentett a Réparetekmogyoró interaktív zenés produkciója. Közben a felnőttek is választhattak feladatot, ők a közelgő ünnepekre készíthették el a míves adventi koszorúkat. A mézes nap keretében díjazták a Méz és az egészség mottóval kiírt rajzpályázat legjobb alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!