Az idei év témája: a pénz mit épít és hogyan?

2019.03.27. 19:00

A waldorfos szülők országos találkozója

A hét végén a Pentelei Waldorf Általános Iskolában tartották a Magyar Waldorf Szülők Országos Szövetségének találkozóját. Ez egy egészen új tömörülés, s ez talán a harmadik országos találkozó.

Balla Tibor

Különös rangot adott a rendezvénynek, hogy a dunaújvárosi Waldorf iskola nem túl nagy múltra tekinthet vissza, most indul még csak a negyedik első évfolyamos osztály. Mindig más és más a téma.

A Waldorf pedagógia 100. évében tavaszi konferenciájuk fókuszaként ismét egy fontos és időszerű témát választottak: Pénz a Waldorf világában: mit épít és hogyan? témakört járták körbe.

Szülők és Emich Szabolcs (j), a Magyar Waldorf Szülők Szövetségének egyik alapító tagja Fotó: Laczkó Izabella

A programpontok között olyanok szerepeltek, mint a Gondolatok a Magyar Waldorf Szülők Szövetségéről, Tér és hely egymás megismerésére, a megérkezésre, a Magyar Waldorf Szövetség – szándékok, célok, lehetőségek és árnyékok a magyarországi Waldorf körül – interaktív „akvárium” beszélgetés, Közös beszélgetés a hozzájárulások rendszeréről, különböző megvalósulásokról, Közös éneklés, A pénz szellemi természete és a szülők teremtő ereje (Kőrösi Ákos és A Szabadságra Nevelésért Alapítvány képviseletében Kovács Dániel és Verba Judit), Empatikus séta – a mélyebb kapcsolódás lehetősége Open Space – tanulás, párbeszéd, kapcsolódás, segítségnyújtás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!