Sport és fotó

2019.12.04. 14:00

A Rudasban megőrzik Nikolett emlékét és az életszemléletét

Sport és fotó címmel nyílt kiállítás tegnap délután a Rudas iskola aulájában Horváth Nikolettnek, az iskola három éve elhunyt diákja emlékének ajánlva.

Balla Tibor

Fotó: LI

A tárlat mottója egy Kalimonasz-idézet volt: „Minden, ami létezik, benned él, A föld, a csillagok, az óceán. Te is benne élsz a fák leveleiben, A madarak dalában. Ott vagy minden emberben, A szél suttogásában. Hát szeresd. Hiszen ha őket szereted, Magadat szereted.”

megnyitón Horváth Nikolett egykori sporttársai, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia növendékei is részt vettek Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A megnyitón Nagyné Fauszt Csilla általános igazgatóhelyettes elmondta, a Rudas iskola híres arról, hogy egy-egy elhunyt kollégájának rendezvénnyel állít emléket. Ennek nyomdokain hagyományteremtően egykori tanítványuk, Horváth Nikolett emlékének adóznak a Sport és fotó kiállítással. A ceremónián részt vett Nikolett édesapja Horváth Géza, és testvére, Horváth Bence is, aki egy személyben az egyik kiállító is.

A tárlatnyitó megindító közjátékaként Horváth Nikolett életképeiből összeállított válogatást vetítettek le, amelyen még sikeres, mosolygó kézilabdás diákként ugyanúgy látható volt, mint már kerekes­székbe kényszerült, életéért küzdő betegként.

Horváth Bence tájképeket, naplementét fotóz legszívesebben

Szemenyei István igazgató megnyitó beszédében úgy fogalmazott, sokan egyfajta szövetségben élnek azóta, amióta kiderült Nikolett súlyos betegsége, és megpróbáltak mindent megtenni azért, hogy meggyógyuljon, hogy minél kevesebb szenvedést okozzon neki ez a betegség. Három évvel ezelőtt már arra fogadkoztak, hogy az emlékét és pozitív életszemléletét őrizni fogják. Miután a sport oldaláról már van Horváth Nikolett nevét viselő DKKA-s felkészülési torna, úgy gondolták, hogy diákjuk emlékét egy olyan tárlattal igyekeznek megőrizni, amelyen a kiállítók között ott van öccse, Horváth Bence is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!