Cimborák farsangi bálja volt

2019.02.04. 12:00

A rácalmási könyvtárban már megülték a tavaszváró ünnepet

Az olyanoknak, mint e sorok írója, fogalmuk sincs arról, hogy ilyenkor, február elején már jócskán benne járunk a farsangi szezonban!

Pekarek János

Pedig így van, hiszen a farsang rögtön vízkeresztkor elkezdődik, és tart egészen hamvazószerdáig – vagyis január 6-tól a húsvét előtti szerdáig.

Most tehát még inkább az elején, mint a közepén vagyunk, még nem maradtunk le semmiről. Különösen érvényes ez a rácalmási könyvtár Cimbora klubjának tagjaira, akik Törökné Antal Mária Pro Cultura Intercisae-díjas könyvtáros, klubvezető irányításával a mögöttünk maradt szombat délutánon megülték a farsangot a rácalmási könyvtárban úgy, ahogyan azt kell: a könyvtár rendesen feldíszített klubhelyiségében, jelmezekben.

Megérte a nagy készülődés: kiváló volt a farsangi hangulat!

Azt talán mondanom sem kell, hogy a díszítmények és a jelmezek az ő munkájukat dicsérték, ahogyan a rendezvény műsora is.

Hiszen ez utóbbihoz tartozott nemcsak egy ismeretterjesztő előadás a farsangi népszokásokról és hagyományokról, hanem ebből rögtön egy vetélkedőt, amolyan kvízt is rendeztek! Ezután természetesen a klubban elmaradhatatlan játék, majd a tánc és a lakoma következett.

Törökné Antal Mária klubvezető egy jelmezessel Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi hírlap

Hamarosan a dunaújvárosi gyerekkönyvtár Cimbora klubjában is megülik a farsangot: hiszen ott is Törökné Antal Mária a klubvezető.

S ha a világhírű velencei karnevállal nem is vehetjük fel a versenyt, ami a farsangi pompát illeti, az biztos, hogy az idén több mint három hónapos: százegy napos farsangi szezonban még sok érdekes és izgalmas bál vár ránk. Gondoljunk csak az óvodák, iskolák és klubok farsangi összejöveteleire, ahol szintén a közös vidámság lesz a fő program!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!