Jövő héten már a szóbeli felvételik jönnek

2019.02.19. 10:30

A Pannon Oktatási Központ és a Széchenyi István Gimnázium iránt is nőtt az érdeklődés

Február 18-ig, azaz hétfőig lehetett jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe.

Szabó Szabolcs

Az Oktatási Hivatal több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeit. A hivatal gyűjtése szerint idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 49,5; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 55; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 55,4 pontot értek el, ami alacsonyabb a tavalyi eredményeknél. Ezzel még nem zárult le a felvételik sora, hiszen egyes középiskolák szóbeli vizsgákat is szervezhetnek, ezeket február 21. és március 14. között bonyolítják le. Dunaújvárosban két helyen, a Széchenyi István Gimnáziumban, valamint a Pannon Oktatási Központban írhattak középiskolai felvételiket a nebulók.

Fontos válaszok – felvételizők a POK-ban Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A hatosztályos gimnáziumi képzésünkre közel kétszeres a túljelentkezés, a négy­osztályosra pedig csaknem 170-en jelentkeztek. E számok alapján bízunk abban, hogy jó képességekkel rendelkező diákokat fogadhatunk intézményünkbe. Szóbeli elbeszélgetés vár a hozzánk jelentkező, jelenleg 8. évfolyamos tanulókra. Ezeken leginkább a nyelvtanulás, a közösségi munka, a jövőbeli tervek állnak a középpontban. Örömteli, hogy a Széchenyi által meghirdetett négy- és nyolcosztályos képzésekre kiemelt érdeklődést tapasztaltunk az idei felvételi időszakban. A legnépszerűbb humán és idegen­nyelvi tagozat. Az érintett 8. osztályosoknak február 27-én és 28-án délután rendezzük a szóbeli idegennyelvi felvételit – mondta el lapunknak Szücsné dr. Harkó Enikő, a gimnázium igazgatóhelyettese.

Felsőfokon

Vasárnap éjfélig lehetett jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A hitelesítési határidő február 22-ére módosult, aznap éjfélig lehet a jelentkezéseket hitelesíteni Ügyfélkapuval vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal címére postán elküldött adatlappal. A minimum bekerülési ponthatárok idén nem változnak. A ponthatárokat várhatóan július 24-én hirdetik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!