Nagyon sok kis hobbiállat vár gondos gazdára

2019.12.23. 11:00

A kutyusok és a macsekok kellenek

Fogadj örökbe akció volt tegnap a Tesco Áruházban, amit a Dunaújvárosi Állatvédők szerveztek. Illésné Dorkától, a DÁV megbízott elnökétől megtudtuk, nemcsak örökbefogadásról volt szó, hanem adománygyűjtésről is.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Elsősorban élelmiszert vettek szívesen a szervezők, de volt olyan felajánló, akinek egyszerűbb volt anyagilag segíteni – és annak sem volt akadálya.

Nemcsak a családok legkisebb tagjai, hanem szülők, nagyszülők is hosszasan időztek a nagyáruház bejáratával szemben sátrat verő állatvédők standjánál. Az akció, ami minden hobbiállatot érintett, sokak figyelmét felkeltette. – Szerencsére sok az érdeklődő, sok az ajándékozó. Rég volt ilyen jó napunk, mint most. Sikeres volt az akció, a legkelendőbbek a kutyák és a cicák voltak. Sok állat keres gazdát és szerencsére sokan szeretnének örökbe fogadni is. A jószágokat egészségesen, a kutyákat chippel ellátva vehetik magukhoz a leendő gondos gazdik.

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire követhető az örökbefogadott állatok sorsa, Illésné így válaszolt. – Végig ellenőrizzük, követjük az útjukat. Figyeljük, hogy minden rendben legyen, fotókat kérünk, aminek alapján meg tudjuk állapítani, hogy az állatok milyen gondoskodásban részesülnek. Ha gond van, akkor visszavesszük a kis kedvenceket, de szerencsére erre még nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!