Meteo

2024.05.21. 06:58

Időjárás: kiterjedt zivatarrendszer érheti el az országot

Duol.hu

Zivatar illusztráció

Mai nap időjárása

Kedden gomolyfelhős időre számíthatunk, és estig inkább csak a dunántúli tájakon alakul ki zápor, zivatar. Késő este aztán délnyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer érheti el az országot. A délkeleti szél megerősödik, estétől a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások

Szerdán reggelig sokfelé várható zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Napközben szakadozik a felhőzet, de az újra megnövekvő gomolyokból újra kialakulnak záporok, zivatarok - nagyobb eséllyel délen, délkeleten. 17-24 fok várható.

Csütörtökön gomolyfelhők mellett többórás napsütés is valószínű. Napközben egyre inkább csökken a felhőzet. Elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A csúcsérték 23 fok körül valószínű.

Pénteken és szombaton napos, gomolyfelhős időre van kilátás, mindkét nap szórványosan nyárias záporral, zivatarral. 25-26 fok körüli kellemes meleg ígérkezik.

Forrás: koponyeg.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában