Bokrétaünnepség a Thyssenkrupp új gyárában

2022.09.22. 12:00

Szijjártó Péter: kizárólag új beruházásokkal kerülheti el Magyarország az európai recessziót

Fontos mérföldkőhöz érkezett a német Thyssenkrupp konszern jászfényszarui gyárkomplexumának bővítése – derül ki a német cég sajtóközleményéből.

Dunaújvárosi Hírlap

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: MTI

Fotó: Illyés Tibor

 Az üzemnek, amelyben elektronikus kormányrendszereket, valamint elektromos és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket gyártanak, a dunaújvárosi kötődésű Grabarics Kft. kivitelezésében mintegy 11 ezer négyzetméterrel növekszik a területe, továbbá a gyár­te­rületen belül kialakítanak egy 3500 négyzetméteres kamionparkolót is. A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe a mintegy 15 milliárd forintos beruházásban. 

Az eseményen felszólaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: a hazánkban gyártott kormányrendszereket a világ 109 országában használják, s az elektromechanikus kormányrendszerek exportjában az ötödik helyen állunk a világranglistán. „Az új beruházások jelentik az egyetlen módját annak, hogy a magyar gazdaság az európai recessziót el tudja kerülni” – mondta, majd hozzátette, hogy idén már mostanra megdőlt a tavalyi, egész évre vonatkozó beruházási rekord – írta a magyarepitok.hu portál. 

Beszédében Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Európa minden idők talán legsúlyosabb energiaellátási válságával néz szembe, recesszió fenyegeti a kontinenst, így jelenleg az a legfontosabb kérdés a magyar kormány számára, hogy el lehet-e kerülni azt, hogy hazánk is recesszióba essen. „Ebből adódik egy feladat: el kell kerülni” – szögezte le, hozzátéve, hogy minél több új beruházást kell hozni Magyarországra, ugyanis „a legjobb védekezés a támadás”. „Az új beruházások jelentik az egyetlen módját annak, hogy a magyar gazdaság az európai recessziót el tudja kerülni” – fogalmazott, komoly eredménynek nevezve, hogy idén már mostanra megdőlt a tavalyi, egész évre vonatkozó beruházási rekord. A beruházás kapcsán arra is kitért, hogy a Magyarországon gyártott kormányrendszereket a világ 109 országában használják, s hazánk az elektromechanikus kormányrendszerek exportjában az ötödik helyen áll a világranglistán. 

(Forrás: magyarepitok.hu/MTI)

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!