Uniduna

2022.07.14. 16:00

XVIII. Multimédia az oktatásban szakkonferencia összefoglaló

Idén a XVIII. Multimédia az oktatásban című tudományos- és szakkonferencia az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Bölcsészettudományi Karán került megrendezésre 2022. július 6-án és 7-én. Az előadások mindkét napján számos előadó vett részt és mutatta be szakterületét jelenléti és online formában.

duol.hu

Az előadások a két napos rendezvény folyamán több mint 10 tématerületre voltak leosztva. A tematikát érintették többek között a Vállalati oktatás kompetencia fejlesztése / Virtuális és kiterjesztett valóság az oktatásban vagy épp a Dróntechnológia az oktatásban című témák. 

Nagy sikernek örvendhetett „Az űrkutatás és űrtevékenység a modern oktatásban”, ami konzorciumi együttműködés keretein belül a Dunaújvárosi Egyetem oktatási palettáját is bővíteni fogja. 

Csapó Nándor a Tudományos és Oktatási Minisztérium Nemzeti Kisebbségi Hivatalának igazgatója tartott nagyszerű előadást a „A horvátországi nemzetiségi oktatás múltja, jelene és jövője” témájában, melyet a DUE képviseletében Dr. Kadocsa László a Dunaújvárosi Egyetem professzor emeritusa és Gulyás István az NJSZT-MMO elnöke ajándékcsomaggal is díjazott. 

A Dunaújvárosi Egyetem több oktatója és hallgatója is szerepelt a konferencia során:

  • Gulyás Zsuzsanna - Dr. Zuti Pál: A digitalizáció és a felelősségteljes innováció a jövőtudatos képzési folyamatban – Hatása a versenyképességre és a vonzóképességre
  • Dr. Ludik Péter: 3D-s környezet alkalmazásának lehetőségei az egyetemi oktatásban
  • Gulyás István - Dr. Kadocsa László – Vámosi Zoltán: Az oktatás digitális átalakulása
  • Gulyás István - Dr. Kadocsa László - Bánhidai Csaba - Vámosi Zoltán: „Űrmissziók a gyakorlatban” - UniSpace

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában