EP-választás – nyitottak

2019.04.09. 19:00

MSZP – rendhagyó kampányindító a városban

Pálinkás István

A „Munkások és dolgozók kizsákmányolása” címmel rendeztek rendhagyó sajtótájékoztatót az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetői hétfőn délután a Római városrészben. A párt helyi elnöke, Pintér Attila köszöntötte a média képviselőit és az érdeklődőket, majd a párt országos elnöke, dr. Tóth Bertalan vette át a szót. Az elnök hangsúlyozta, hogy „hivatalosan is a mai nappal indul az EP-kampány számunkra, öröm, hogy itt lehetek. Még inkább súlyt ad a jelenlétnek, hogy vasárnap a Párbeszéd is döntött arról, hogy az MSZP-vel közösen, pártszövetségben veszünk részt a választáson.”

Tóth Bertalan országos és Pintér Attila helyi elnök Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A pártprogram ismertetése a már ismert tömörséggel arról szólt, hogy a „Fidesz elveszítette érdekérvényesítő szerepét, s ezzel elvesztette bizalmát a munkavállalóknál a ,rabszolgatörvény’ bevezetésével is. Gyakorlatilag a nemzetállami populizmus hirdetésével foglalkozik. Az MSZP ugyanakkor együttműködésre törekedne az Európai Unióval a szociális ellátások terén, a benne élők javára.”

Az informálisnak tekinthető beszélgetésekből az is kiderült, hogy a helyi MSZP nem kíván együttműködni a Jobbikkal semmilyen tekintetben a jövőben, hiszen egyáltalán nem tudható, hogy a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom helyben milyen erőket lesz képes megmozgatni majd az őszi önkormányzati választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!