Szabó Zsolt, Jávor Benedek, Komjáthi Imre tartott sajtótájékoztatót a Hankooknál

2019.05.20. 14:30

MSZP–P: az európai minimálbért!

Szabó Szabolcs

Az európai parlamenti választásokra készülve a Hankook dunaújvárosi gyárának szomszédságában tartottak sajtótájékoztatót az MSZP és a Párbeszéd politikusai. Házigazdaként Szabó Zsolt önkormányzati képviselő elmondta, kiemelt feladatának tartja a dunaújvárosi munkavállalók támogatását, érdekeit védelmét. Az MSZP alelnöke, Komjá­thi Imre az eddigi kampánykörutat összegezve kiemelte, eddig közel 100 helyszínen beszélgettek az emberekkel, és mutatták be programjukat, amelynek két fő eleme az eu-s minimálbér és minimálnyugdíj mielőbbi bevezetése.

Jávor Benedek, Komjáthi Imre és Szabó Zsolt a tájékoztatón Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Bár a magyar kormány korábban stratégiai megállapodást kötött több nagy foglalkoztatóval és multinacionális céggel, de e paktumok nem a magyar munkavállalók, hanem a vállalatok érdekeit helyezik előtérbe. További probléma, hogy a multik nem magasabb bérekkel és jobb munkakörülményekkel próbáják orvosolni a munkaerőhiányt, hanem külföldi dolgozókkal, akik hosszú távon letörik majd a hazai bérekeket – tette hozzá Kom­já­­thi. Az MSZP–Párbeszéd közös EP-listájának 4. helyén álló, jelenlegi is EP-képviselő Jávor Benedek elmondta, baloldali, zöld és szociáldemokrata pártok szövetségének egyik fő feladata a következő EP-ciklusban, hogy érvényesítse a 2017-ben Göteborgban elfogadott szociális jogok európai pillérét, amelynek kiemelt eleme például az EU-n belüli bérszakadék felszámolása, a munkavállalói jogok megerősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!