EP választás: hét pontban összegezve

2019.04.10. 08:30

Magyarnak maradni, keresztény értékrendben

Pálinkás István

A Fidesz dunaújvárosi elnöke, Cserna Gábor tegnap tartott sajtótájékoztatóját két kép bemutatásával kezdte. Az egyik a 2015-ös, Keleti pályaudvarba özönlött „migránsáradatot” mutatta, a másik Dunaújváros békében, épüléssel telt hétköznapjainak a képe volt: „Tessék, lehet választani a két értékrend között, és aközött is, amit a két értékrend hagy maga után.” – kezdte a Fidesz–KDNP pártszövetség kampánynyitóját a kormánypárt helyi első embere.

Május 26-án 21 mandátum sorsáról dönt Magyarország polgársága, és a hátralévő 46 napban mindenki elmondhatja, mi a tét ezen a sorrendben negyedik Európa Parlamenti választáson. A miniszterelnöki kampánynyitón Orbán Viktor hét pontban összegezte hazánk sors­kérdéseit úgy Európa, mint a magyar emberek érdekeinek világos és egyértelmű értékmeghatározását. Magyarul, keresztény marad-e Európa és benne hazánk, hagyományában képes lesz-e megőrizni kulturális azonosságát, vagy nem. Létkérdésről van szó, s mondjuk ki, valóságosan két tábor létezik: az egyik bevándorlás-ellenes, a másik, akik támogatják a bevándorlást. Hiszem és vallom, mert megtapasztaltam 2010-ben, hogy Dunaújváros is képes volt fordítani a balliberális értékrendről a nemzeti értékrend felé – ma minden magyar ember világosan látja mi a valódi kérdés, mindenféle mismásolást félretéve. Ennek jele volt, hogy választókörzetünkben is a ­­Fidesz–KDNP adta le elsőként az ajánlásgyűjtését, hitelesítve képviselőit. A támogatói listák aláírásával pedig folytatjuk „ajtóról ajtóra”, és a bejelentett standjainkon is a rombolás elleni termékeny meggyőzést a 4-es választókerületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!