Öt szekcióban mérték össze tudásukat

2018.11.16. 10:00

Intézményi, őszi Tudományos Diákköri Konferencia a Dunaújvárosi Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetemen szerdán megrendezett intézményi, őszi Tudományos Diákköri Konferencián 5 szekcióban összesen 34 előadás hangzott el, amelyet 46 szerző, 26 témavezető segítségével készített.

Balla Tibor

A zsűritagok 19 helyezést és 1 különdíjat hirdettek ki, Országos Tudományos Diákköri Konferenciára 9 dolgozatot jelöltek.

Az eredményhirdetésen a diákokat dr. Ágoston György tudományos és kutatási rektorhelyettes, dr. Kővári Attila, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) új elnöke, Melkovics János, a Tehetséggondozási Munkacsoport vezetője és Dósáné Pap Györgyi, a TDT titkára köszöntötte, és a szekcióelnökök néhány szóban összegezték a tapasztalataikat. A díjazottak és konzulenseik a következők:

A Gazdaságtudományi szekcióban az 1. helyezést Tőzsér Attila (Fejes Csilla, dr. Bajor Péter) érte el, OTDK-ra jelölték. Előadásának címe: Lean és Agile folyamatfejlesztési módszerek kombinált alkalmazásának lehetőségei informatikai szolgáltató környezetben.

Informatikatudományi szekcióban az 1. helyezést a Koncsik Milán – Érsek Dominik – Sárdi Gergely hármas (dr. Leitold Ferenc, Hadarics Kálmán) érte el, őket is OTDK-ra jelölték. Előadásuk címe: Multifunkcionális elosztott rendszer információ-biztonsági kutatási célokra. Különdíjat kapott Vámosi Zoltán Mobilapplikáció fejlesztése − Három az egyben játék című előadása (dr. Honfi Vid Sebestyén).

Kóti Dániel (jobbra) igencsak sikeres volt, két munkáját is az országos versenyre jelölték Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Kommunikáció- és Neveléstudományi szekcióban 1. helyezett lett Szikszai Kristóf (dr. Bajor Péter, Fejes Csilla). Előadásának címe: Oktatás 4.0 − Interaktív gyártási és anyagáramlási modellkörnyezet fejlesztése a Dunaújvárosi Egyetemen. Szintén OTDK jelölést kapott.

A Kommunikáció- és médiatudományi angol nyelvű szekcióban az 1. helyezést Song Wenting (dr. Szalai Ibolya) kapta The Gender Gap in Employment című előadására.

A Műszaki tudományi szekcióban az 1. helyezést Kóti Dániel (dr. Szabó Attila, dr. Kozsely Gábor) Fémüvegek lézeres vágásának hatása néhány fizikai tulajdonság lokális változására című előadása érte el, és az OTDK-ra is jelölték. Ebben a szekcióban a 2. helyezést is Kóti Dániel érte el Kovács Gergellyel (dr. Szabó Attila, Kocsis Bence) közös Elektromos hajtásokban alkalmazható korszerű lágymágnes anyagok című előadásával, ami ugyancsak OTDK jelölést kapott. Az első helyezettek 15, a második helyezettek 10, a harmadik helyezettek 5 ezer forintos díjazásban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!