együtt buliztak

2018.09.14. 09:00

Programgazdag volt az egyetem idei gólyatábora

A Dunaújvárosi Egyetem évnyitó eseményének szerves részét képezi a gólyatábor, amelynek a programjait a szervezők sokéves tapasztalat alapján állították össze, a gólyák legnagyobb megelégedésére.

duol.hu

Fitos Martint, a gólyatábor egyik szervezőjét kérdeztem a programokról.

– Már júniusban elkezdődnek a szervezési feladatok a támogatói levelek kiküldésével, a helyszínek kijelölésével, a programok kitalálásával és az étkezés megszervezésével. A tábor három teljes napig tart, így a gólyáknak megfelelő színvonalú és számú programot kell biztosítanunk. A hallgatói önkormányzat tíz főből áll. A mi feladatunk a gólyatábor tervezése és lebonyolítása. Már a nyári időszakban elkezdtük a gólyák tájékoztatását, külön közösségi oldalt használtunk az információk továbbítására.

Milyen programokat sikerült megvalósítani ebben a három napban?

– Kvízes és vetélkedős programokon keresztül szerettük volna oldani a hangulatot, és így jó közösségeket teremteni a könnyed, vicces feladatokkal. Ezért is választottuk az első nap helyszínéül az egyik rockkocsmát. A gólyák tíztagú tankörökbe, azaz csoportokba lettek besorolva, ami gondos tervezés alapján lett összeállítva. Figyeltünk a nemek egyensúlyára, a szakokra, hogy a tankörtársak azonos érdeklődésűek legyenek, könnyebben megtalálják a közös hangot. Lazításképpen minden estét bulival zártunk. Másnap az évnyitót követően folytatódtak a játékos feladatok. Délután a campuszon geo-caching jelleggel állomásokat telepítettünk, és ezeken végighaladva ismertették meg a tankörök vezetői az épületeket az új tanulókkal, ellátva őket hasznos információkkal az ott tanított tantárgyakról és tanárokról. Délutáni lazítást követően ismét buliztunk. Szombaton a Szalki-szigeten volt egy versenysorozat, ami összehozta a csapatokat az esti záróbulira.

Bohák Kornélia Blankával, Fitos Martinnal és Markó Ákossal beszélgettünk a tábori élményeikről, benyomásaikról, terveikről
Fotó: Kállai Félix

Hogyan értékeled az idei gólyatábort?

– Úgy gondolom, sikeres tábort valósítottunk meg. Folyamatosan figyeltem a gólyák reakcióit, úgy látom, élvezték a programokat. Mindenki aktívan részt vett a feladatokban. A tempó egy kicsit feszes volt, de jól érezték magukat.

Ezt ti is így látjátok? – Fordultam a kérdésemmel két gólyához, akik örömmel osztották meg a tapasztalataikat.

– Ha két hétig tartana, akkor is részt vennék rajta. Tényleg baromi jó volt! – mondta Bohák Kornélia Blanka.

Milyen szakra jelentkeztél?

– Gazdálkodási és menedzsmentre jelentkeztünk mind a ketten. Mivel elsőre nem sikerült az egyetemi felvételim, szakmát tanultam időközben, ide pedig már úgy jöttem, hogy célom van az egyetemmel. Tanulni jöttem, mélyíteni a tudásomat. Már túl vagyok az első órákon is. Örömmel tapasztaltam, hogy segítőkészek a hallgatók és a tanárok is.

– Nekem is teljesen pozitívak a tapasztalataim – folytatta Markó Ákos. – A gólyatábor alatt megismertük kicsit egymást. Jó volt a külföldi diákokkal is bulizni. Nem zárták ki magukat semmiből, teljesen feloldódtak közöttünk. A programok és a bulik aránya is rendben volt. Buliztunk is, de sok hasznos információt is felszedtünk a vetélkedők alatt. A selmeci hagyományokról mindenki elismerően szólt. Van, aki a buli részét hangsúlyozta, más a közösségformáló erejét. Itt kialakulhatnak akár életre szóló barátságok is. Az egyetemi élet első látásra pozitív. Lazák és rugalmasak a tanárok is, és ami fontos, rendkívül segítőkészek.

A selmeci hagyományok szerint

– A tankörök nagyon jól lettek összeállítva, azonos területről jöttünk mindannyian, így volt pár ismerős arc már az elején. Bár eleinte nehezen oldódtunk fel, de a programok összekovácsoltak minket egy csapattá. Mivel szívvel-lélekkel küzdöttünk, sikerült megnyernünk az egyik versenyt. A selmeci hagyományokkal már találkoztam korábban, már akkor megtetszett. Szeretném jobban megismerni ezt a hagyományt, a részese lenni, mert úgy gondolom, jó dolog tartozni valahova. Ha sok-sok év múlva meglátok valakin egy balekgyűrűt, akkor már meglesz a közös pont, amin el tud indulni egy beszélgetés – hangsúlyozta Bohák Kornélia Blanka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!