magas fokon

2018.09.14. 16:00

Mesterképzés után vizsgáznak az autószerelők

Az autószerelők vizsgájával ma zárul az idei, immár negyedik támogatott mesterképzés, a lezáruló programban huszonhatan vettek részt támogatott formában.

Kőhalmi Kálmán

dav

A negyedik támogatott mesterképzésre, -vizsgáztatásra is sokan jelentkeztek, 26-an támogatott formában vehettek részt a programon, ketten önköltségesen is vállalták azt. Mindketten autószerelők, ebben a szakmában is a jogszabályok miatt fontos a mesterlevél megléte. A vizsgájuk, ahogy a többi autószerelőnek is, ma zárul a gyakorlati vizsgával. A szakmai képzés és a vizsgáztatás során is a Quality Dunaújváros Kft. biztosította a színvonalas helyszínt.

A többi szakmában – gépi forgácsoló, ipari gépész, központifűtés- és gázhálózati rendszerszerelő, villanyszerelő – már lezajlottak a vizsgák, a résztvevők az októberre tervezett ünnepélyes átadón kaphatják majd kézbe mesterlevelüket. Az ő képzéseik, vizsgáik során a Bánki iskola, és a Dunaferr tanműhelyek nyújtottak nagy segítséget. Az oktatók nagy része dunaújvárosi volt, ahogy a vizsgáztatók jelentős része, két szakmában pedig (központifűtés- és gázhálózati rendszerszerelő, villanyszerelő) a vizsgaelnök is. Erre nagy hangsúlyt fektettek a szervezés során a városi kamara abban részt vevő munkatársai.

Kollegiális beszélgetés a tegnapi elméleti vizsga előtt a kamarában a megmérettetés előtt állók és vizsgáztatóik részvételével
Fotó: DKIK

A helyi kamara által szervezett támogatott mesterképzések során a hamarosan záruló programmal együtt mintegy százhetvenre fog nőni azok száma, akik ilyen módon szereztek mesterlevelet. A térség gazdasági fejlődése, a helyi szakemberek által képviselt potenciál szempontjából örvendetes eredményeket mutat fel a 2015-ben indult program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!