technológia

2018.01.28. 11:00

Szakács Lászlóné lett a megye digitális koordinátora

A településről választották ki a Fejér megyei koordinátorát a programnak. Sokrétű feladatkört kell ellátni digitális területen.

Horváth Dóra

A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft., amelyben a Digitális Jólét Program (az eMagyarország Program ezt követően ennek a projektnek a keretein belül folytatódik tovább az országban) megyei mentori munkaköreinek betöltésére írt ki pályázatot 2017 őszén. A Digitális Jólét Program (továbbiakban DJP) hálózatának a feladatkörébe tartozik, hogy biztosítsa minden polgár, kisvállalkozás, közigazgatási tisztviselő számára a digitális ökoszisztémában való részvételt.

Céljai közé tartozik még, hogy azokon a településeken, ahol DJP Program Pont létesült, valamint helyi mentor is dolgozik, felismerjék azt, hogy milyen előnyös is a digitális világhoz való csatlakozás számukra. A DJP Megyei Mentoroknak ezeknek a feladatoknak a teljesítésében kell segíteniük az adott megyékben: módszertani segítségnyújtásban kell a települési DJP Pontok rendelkezésére állniuk, továbbá kompetenciafejlesztő programok, tevékenységek koordinálásában, motivációs kampányok megszervezésében kell részt venniük.

Perkátáról Szakács Lászlóné nyújtotta be pályázatát a fent említett szervezethez, akit végül kiválasztottak arra, hogy a Fejér megyei DJP Program megyei mentora legyen.

– Komoly kihívás lesz a megyében feltérképezni azokat a településeket, ahol DJP Pont működik, valamint eMagyarországos múlttal is rendelkeznek, s rávenni őket, hogy vegyenek aktívan részt újra a programban. Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak erre a feladatra – nyilatkozta.

Szakács Lászlóné az eMagyarország Pont perkátai tanácsadójaként számos képzésen vett már részt, hogy ezen a területen minél nagyobb szakértelemre tegyen szert, s hamarosan meg is kezdi munkáját a megyében, mint mentor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!