A megyében elsőként

2018.01.31. 14:00

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Dunaferr Iskola

A DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Fejér megyében elsőként elnyerte a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet.

Balla Tibor

Az ünnepélyes átadón Ze­mankó Zoltán, a Dunaferr iskola igazgatója köszöntőjében kijelentette, büszkeséggel tölti el, hogy a nevelési értékek is kiemelt szerepet kapnak, hogy a kormány stratégiai célként kezeli a tudatos nevelést, a fogyasztási szokások kialakítását. A reklámkezelési stratégiák kialakítása, a fogyasztóvédelmi ismeretek átadása, a fogyasztási szokások, az internetes vásárlás és az e-kereskedelem térnyerése olyan témakörök, amelyekkel a képzés során célzottan foglalkoznak. A tanulókat ösztönzik az innovatív technológiák, a megújuló energiák használatára a fenntartható jövő érdekében. A most kapott cím nem csak a jelent, a jövőt is jelenti az iskola életében – jelentette ki.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikoletta elmondta, 2016 óta azokat az iskolákat díjazzák a címmel, amelyek tantervükbe illesztik a fogyasztóvédelmet, és gyakorlati tudásra nevelnek. Olyan vállalkozói réteg kerül így ki az iskolából, akik már fogyasztóbarát szemlélettel működnek, és tudják, milyen jogszabályoknak kell megfelelni. A Dunaferr iskola a 36. az országban, amely ezt a címet magáénak tudhatja, ám Fejér megyében elsőként vehették át.

Az eseményt a Centrum Kórus műsora színesítette

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kiváló gondolatnak nevezte, hogy a Dunaferr iskolában elindították ezt a munkát. Büszke arra, hogy a járási hivatalok rendszerét úgy sikerült kialakítani, hogy a panaszokat, bejelentéseket, kéréseket helyben tudják kezelni.  Mint mondta, a fogyasztóvédelem területén új kihívások keletkeztek, amelyek arra ösztönzik az oktatókat és diákokat, hogy ezzel készség szinten foglalkozzanak.

 

Csapó Gábor a centrum főigazgatója így fogalmazott: „A szakképző iskolák elsődleges feladata a jó szakemberek nevelése. (…) fontos, hogy a ma tizenéveseiből tájékozott, a társadalmi integrációra érett fiatal felnőtt váljon. Ha nagyon őszinte akarok lenni, nehezen kézzelfogható és mérhető dologról beszélünk, és mégis, a jelenünkről, sőt a jövőnkről van szó.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!