Kézilabda

2018.01.29. 07:58

A DKKA győzelemmel adózott Kulcsár Anita emlékének a Vác ellen

Egyperces néma csenddel, felállva gondoltak a jelenlévők a szombati, Vác elleni hazai bajnoki előtt a világklasszis beállóra, a dunaújvárosi csapat beállójára, Kulcsár Anitára. A zseniális kézilabdázó tizenhárom évvel ezelőtt hunyt el autóbalesetben.

Jankó Árpád

Dunaújváros Egyperces néma csenddel, felállva gondoltak a jelenlévők a szombati, Vác elleni hazai bajnoki előtt a világklasszis beállóra, a dunaújvárosi csapat beállójára, Kulcsár Anitára. A zseniális kézilabdázó tizenhárom évvel ezelőtt hunyt el autóbalesetben.

Belelendült a játékba a Kohász rögtön az elején, és máris vastapssal doppingolta a szurkolótábor a hazai játékosokat. Ennek meg is lett a jutalma, mert a váci együttes gürcölt, igyekezett loholni az eredmény után. De hosszú ideig „késésben” játszott a vendéggárda. A 17. percben 9-6-ra vezetett a dunaújvárosi együttes. Ezt követően főképp a szélső Jovetic révén csökkent a Kohász előnye. (A Vác szélsőjét a mérkőzés végéig nem tudta a hazai gárda kiiktatni.) Emberhátránynál két bosszantó üreskapus gólt kapott a hazai együttes Arenhart kapuvédőtől, és ki is egyenlített a váci együttes (11-11). Tehát Arenhart mindent védett, Jovetic mindent bedobott. De 12-13 után már a Kohász egyenlített (13-13) Bulath Anita nagyon várt góljával. A hazai formációban pedig a gólerős Szekerczés Luca volt elemében. Csak egy góllal vezetett a váci együttes a szünetben.

Próbálta tartani a vezetését a váci csapat, de a Kohász ezt nem engedte, ragadt a vendégekre. Dombi góljával egál lett, Tomasevics megint bravúrokat mutatott be, és Micijevic gólja jelentette a fordítást 21-20. És ezt a minimális előnyt most már sikeresen „hízlalta” Győrgy László csapata. Kis bizonytalanság, de utána megint volt valaki, aki előre lendítette a csapatot. 25-24-nél Takács Dusmáta talált a hálóba. Ám Joveticet képtelenek voltunk tartani. De több is veszett Mohácsnál, a Kohász egységes csapatként, oroszlánként védekezett, vezérként az élen Cifra Anitával, aki hihetetlen fizikai teljesítményt nyújtott a kapu előtt. És érezni lehetett, hogy ezen az esti találkozón ez a Kohász ha törik, ha szakad, de már nem engedi meg, hogy a Vác fordítson. Senki sem ismert fáradtságot, Micijevicet a földre teperték, de ő onnan is gólt dobott, Oguntoye jött be a kispadról hetest védeni, és ezt meg is tette (27-25).

Már csak két perc volt hátra, és emberhátrányba került a hazai formáció, és ez nem jelentett jót. Ám ezúttal Kulcsár Anita is azt akarta fentről, hogy a Kohász örüljön a végén: a váci hetesnél de Souza a kapufát forgácsolta szét lövésével! Az utolsó percben pedig eldugta a labdát a dunaújvárosi együttes, azt hiába kereste Jovetic a közönség hatalmas ovációja közben.

Nyertünk, és ez bizonyság arra, hogy a dunaújvárosi hölgyeket főképp otthon nem lehet leírni. Szeretni, tisztelni való társaság! Hatalmasat védekezett a csapat, egymást kisegítve magas hőfokon kézilabdázott mindenki. Nagyszerű mérkőzésen, nemes ellenféllel szemben nagyszerű hazai győzelem született.

György László: – Csak kilenc gólt kaptunk a második félidőben, és ez mindent megmagyaráz. Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttünk.

jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Kohász KA – GVM Europe-Vác 27–25 (15–16)

Dunaújváros, 600 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

DKKA: Tomasevics 1 – Grosch, Szekerczés 9 (2), Cifra, Micijevic 7, Szalai, Kazai 4. Csere: Oguntoye (kapus), Dombi 3, Monori 1, Bulath 1, Nick, Klujber, Takács D. 1, Kovács A. Edző: György László.

Vác: Arenhart 2 – Jovetic 11, Barján 1, Kovács P. 3 (2), Helembai F. 1, De Souza 1, Radoszavljevics 2. Csere: Suba (kapus), Szamoránsky P., Kácsor 1, Lakatos 1, Hámori 2, Szondi, Hornyák B. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 6/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!