A második játékrész végén még a Hokiklub vezetett a DAB ellen

2018.10.28. 20:28

A fináléra azért összejött a magabiztos győzelem

Utolsó mérkőzése volt a vasárnapi októberben a DAB jégkorongozói számára az Erste Ligában.

Gróf András

Ennek különösebb jelentősége amúgy nem lenne, viszont ha azt nézzük, hogy az októberi hat meccsükből négyet elvesztettek a dunaújvárosiak, és mindössze a mezőny végéhez tartozó Schiller Vasast és a Vienna Capitalst verték meg, akkor nagyon fontos lett volna egy magabiztos siker a Hokiklub otthonában.

A Hokiklub újonc a bajnokságban, de egyre jobban veszi fel a pontvadászat ritmusát, tehát vigyázniuk kellett a mezőny végéhez tartozó budapesti csapat ellen az Acélbikáknak.

Antti Karhula, a dunaújvárosiak vezetőedzője is hasonlóan gondolkodott a találkozó előtt: – Az utóbbi mérkőzésein megmutatta a Hokiklub, hogy nem szabad félvállról venni, hajtós, sokat dolgozó csapatuk van. Nem játszunk olyan rosszul, hogy ne nyerhetnénk több mérkőzést. Apró hibák és az önbizalom hullámzása az, ami lelassít minket. Vasárnap új lehetőségünk lesz, hogy megmutassuk, hogy tanulunk ezekből a hibákból, és hogy jobbak tudunk lenni annál, mint amit eddig mutattunk. Teljes mértékben a saját játékunkra kell koncentrálni, és azokra az elemekre, amiket jól tudunk megvalósítani, illetve javítani azokon a dolgokon, amikben maradt még tartalék a társaságban.

A vasárnapi találkozó nem úgy alakult, ahogy a dunaújvárosiak hívei elképzelték. Arra, hogy két harmad után kilenc gól születik, számíthattak, de úgy gondolhatták, azt a sajátjaik szerzik. Ehhez képest, a második játékrész után 5–4-re a Hokiklub vezetett. És itt már el kell gondolkozni azon, hogy valami nincs rendben az Acélbikáknál.

Az utolsó játékrészt behúzta a dunaújvárosi csapat, végül is magabiztosan nyert, de egy „kiesés ellen küzdő” együttes ellen nem biztos, hogy előremutató, ha a dunaújvárosi gárda két harmad után vesztésre áll.

Jegyzőkönyv

HKB – DAB 5–8 (3–4, 2–0, 0–4)

Tüskecsarnok, 300 néző. V.: Berger, Pálkövi, Berkesi, László.

Hokiklub: Kiss – Orbán, Szécsi, Petres 1, Satek 1, Szappanos (2) – Csiki, Lakatos, Egyed, Godó 1 (1), Szűcs 1 – Jancsó (1), Lévai, Horváth, Izsák, Köllő – Bernáth, Berendi, Németh 1, Vajda. Vezetőedző: Dusan Kapusta.

DAB: Erdélyi 1, Jabornik (2), Saluga, Török (1), Uski – Franssila 1, Léránt, Borbás (1), Nagy M., Turtiainen (1) – Hruby 1 (1), Azari, Dubek (2), Iossafov 2 (2) – Lencsés (1), Szabó, Makovics 1, Szabó, Németh 2 (1), Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!