Városvédők

2017.09.18. 10:00

Sikeres akció! Tonnaszám hozták a hulladékot az ökonapon

Óriási sikerrel zárult a szombati ökonap Újtelepen. Több mint ezer ember fordult meg öt óra leforgása alatt a rendezvényen.

Balla Tibor

Mindösszesen 16,45 tonna műszaki és fémhulladék gyűlt össze a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezésében az ökonapon szombaton. Ezt úgy kell elképzelni, hogy három, teljesen megtöltött, embermagasságnál jóval magasabb konténernyi műszaki hulladék, valamint két teljes konténernyi fémhulladék, no meg egy teherautónyi egyéb szemét.

Rengeteg önkéntes segítő vett részt a rendkívül sikeres akcióban Fotók: Zsedrovits Enikő

Mindemellett műanyag kupakot is gyűjtöttek, aminek a súlyát csak két hét múlva, a mérlegelésnél tudják majd pontosan megállapítani, de az bizonyos, hogy több mint 80 jutazsák telt meg teljesen. Ez alkalommal nem csak az újtelepieket várták az akcióban, jöhettek a város többi részéről is, de még vidékről is érkeztek szállítmányok. Ráadásul a szervezők még azt is vállalták, hogy két kisteherautóval házhoz is mennek azokhoz, akiknek nincs autójuk.

Sok ember munkájának köszönhető a siker, hiszen az egyesületi tagok mellett az E-Elektra Zrt. négy munkatársa, a Pannon Oktatási Központ magángimnázium és a Rudas középiskola tizenhárom diákja, segítő szomszédok, összességében vagy negyvenen dolgoztak szombaton, beleértve Tóth Kálmánt, a térség önkormányzati képviselőjét is.

A papírmúzeum sátrában merített papír készült

A Magyar Papírmúzeum Alapítvány, a Dunapack és a Hamburger Hungária egész napos kiállítással vett részt a rendezvényen, és rengeteg ajándékot vitt a gyerekeknek és felnőtteknek. Még olyan különleges technikát is kipróbálhattak, mint a papírmerítés mestersége, virág és méhecske motívummal. A Városvédő Polgárőrség tagjai irányították a forgalmat, nélkülük káosz alakult volna ki a Venyimi úton, különösen a konténercserék idején. Az ajándék kuponok számából kiindulva 187 gyermek – akik egy zacskónyi kupakot vittek – kapott kürtőskalácsot illetve vattacukrot.

Az már biztos, hogy nem lesz üres a Mikulás zsákja Újtelepen idén sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!