Dunaújváros

2012.06.08. 18:02

A mássággal együtt

Dunaújváros - A Jószolgálati Otthon égisze alatt készülő Ability Park környezetének rendezése méltó befejezése volt az Önkéntesek Hetének, amely hétfőn kezdődött az intézményben.

Körmendi Erzsébet

A  Dunaújvárosi Tűzoltóság parancsoka, Orosz Csaba álmodta meg a helyi Ability Parkot, támogatókat gyűjtött, szervezett, és kiváló partnerre akadt az álmok megvalósításában a Jószolgálati Otthon kollektívájában. Kecskés Rózsától tudjuk, hogy a Bercsényi utcai gondozóház udvarán készülő interaktív játék és érzékszerv-fejlesztő birodalom elsősorban a mozgásukban korlátozottaknak szól majd, ám a gondozottakat is segíti a társas kapcsolatok kialakításában. 

Az  élménypark nagy városi összefogással épül, és elkészülte után  hozzáférhető lesz csoportok számára  bárki  kipróbálhatja, milyen  érzés a mássággal élni, közlekedni. Az önkéntesek hete méltó zárásaként pénteken együtt dolgoztak a gondozottak és a segítők: szépítették, csinosították az udvart, kerítést, padot festettek, ástak, gallyaztak az Agrospeciál  dolgozóival közösen a leendő park körül, amely várhatóan június végére készül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!