Feltőkésített Jazz Klub - ősztől

Dunaújváros - Hatszázezer forint állami támogatást nyert a PANKKK-program segítségével az MMK-ban működő Jazz klub. Ősszel indulhat a koncertvarázs.

Szabó Szabolcs

Hivatalosan hétfőn hirdették ki az idei PANKKK  (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért)  pályázatok nyerteseit. Az utóbbi években rendre egy-két dunaújvárosi illetőségű zenekar is forráshoz jutott a tehetségkutató programokon keresztül, ám idén az intézményi támogatásoknál is regisztrálhattunk sikeres hazai indulót  az MMK Kht. szárnyai alatt otthonra találó Jazz Klub kilenc hónapra összesen hatszázezer forint támogatást könyvelhet el. A vidéki élő könnyűzenei klubkoncertekre hatvanöt milliót különített el az oktatási és kulturális tárca  a PANKKK finanszírozója. E keretből országosan hatvanhárom pályázó jutott többletforráshoz. A Jazz Klub pályázatát Gulácsi Zoltán, művelődésszervező, a Jazz Klub alapítója  gondozta:

Több hónapnyi munka fekszik ebben a sikeres pályázatban. Tudni kell, hogy a PANKKK nem a két szép szemünkért adta pénzt. Komoly szakmai anyagot, műsor- és finanszírozási tervet beküldenünk. Döntő volt, hogy referenciának beszámították a közel két éven át futó hasonló koncertsorozatot, mely anno még a Művész Presszóban működött. Az első koncert szeptember közepén várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!