A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez.
Az utóbbi években nagy divat lett a különböző mentes élelmiszerek vásárlása, fogyasztása és nem feltétlenül azért, mert érzékeny vagy allergiás bizonyos összetevőre az ember. De vajon létezik-e valóban cukor-, laktóz-, glutén-, netán mindenmentes élelmisz
Ha már egyszer vitaminokat, nyomelemeket vagy ásványi anyagokat szedünk, érdemes azokat olyan kombinációban alkalmazni, hogy minél jobban hasznosuljanak.
A hús, illetve a húsfogyasztás fontos része az egészséges táplálkozásnak, hiszen a teljes fehérjék csak hús formájában vihetők be a szervezetbe. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mennyit fogyasztunk.
A maszk viselése mindennapossá vált mostanában, de a Japán Gyermekorvosok Társasága az MTI közleménye szerint arra figyelmeztet, hogy kétévesnél fiatalabb gyermeknél nem szabad használni.
Ez egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszer-biztonsági és fenntartható élelmiszer-fogyasztás témájú, sokszínű és folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának elemeit, adta hírül a Nébih közleménye.
Nyakunkon a nyár, jön a meleg. Ilyenkor még fontosabb, hogy odafigyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre. Mivel dobhatjuk fel magunkat? Hívják segítségül a jégkockakészítőt!
Új elmélet: a vegyszerek a felelősek a kialakulásáért2020.06.07. 12:00
Összefüggést mutattak ki a vérben felhalmozódott mérgező anyagok, például a rovarirtó szerekben, tapadásmentes edényekben és égésgátlókban lévő kemikáliák és a lisztérzékenység (cöliákia) fokozott kockázata között fiataloknál.