Belföld

2013.11.13. 14:02

A TEK fogott el egy zsarolót Pest megyében

Bántalmazta és megzsarolta nőismerősét Szigetszentmiklóson egy férfi, a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogta, majd a rendőrök őrizetbe vették - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

MTI

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy az életvitelszerűen Magyarországon tartózkodó 44 éves külföldi férfi hétfő este egy szigetszentmiklósi családi házban bántalmazta nőismerősét, s elvette tőle mobiltelefonját, illetve nagyjából 50 ezer forintot. Később további 500 ezer forint átadására szólította fel a sértettet, és azt mondta, hogy ellenkező esetben megöli őt és kiskorú gyermekét is.
Mivel az adatgyűjtéskor felmerült, hogy a férfinak fegyvere lehet, a szigetszentmiklósi rendőrök a TEK bevetési egységét kérték fel az elfogásra - tette hozzá a szóvivő. 

A férfit kihallgatása után őrizetbe vették, és - előzetes letartóztatásának kezdeményezése mellett - zsarolás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene a rendőrség - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!